14.9.2010

Haastattelu metsätaloudesta 7.9.2010.

Ote ohjelmasta Puoli seitsemän, YLE TV1 tiistaina 7.9. klo 18.30.

Haastattelijana ja koostajana oli toimittaja Matti Toivonen. Ohjelmassa esitetty lyhyt kooste pitemmistä keskusteluistamme oli onnistunut. Kiitokset Matille hyvästä työstä ja paneutumisesta metsätalouteen.

 

2 kommenttia:

  1. "ei huono", mutta ihmettelen aina hinkua puhua sadan vuoden kiertoajasta, Etelä-Suomessa uudistamisikä on sentään paljon alhaisempi. Nyt vielä kun järeys määrää siinä kuin ikäkin, niin 60 - 80 v on ihan realistinen kiertoaika. Sekin on väärin yleistetty Pohjois-Suomen oloja ajatellen, mutta moteista ja metsätalouden piirissä olevasta metsämaasta suurin osa kuitenkin on Etelä-Suomessa. Yksi isäntä voi ehtiä uudistamaan saman alueen kaksi kertaa, ei se aina mene seuraaville sukupolville. Hakkuutuloista ainakin pääsee harvennushakkuilla nauttimaan, vaikka se päätehakkuun huipputili voikin olla seuraavan omistajan ilo.

    VastaaPoista
  2. Kiitos hyvästä kommentistasi.
    Jos ajattelen kuivahkoa kangasta ja mäntyä - kuten kuvassa - niin silloin kiertoaika helposti venyy pidemmäksi. Varsinkin kun alueella kärsitään suuresta hirvikannasta, mikä tarkoittaa, että uudistuminen venyy 10-15 vuotta verrattuna onnistuneeseen männyn istutukseen. Näistä syistä kiertoaika päätyy helposti yli 80-vuoden. Rehevä maapohja ja hyvin hoidettu uudistaminen kuuselle onkin sitten toinen juttu. Joka tapauksessa varhaishoidolla voi voittaa tai menettää helposti 10 vuotta.

    VastaaPoista